BIRGIT | Integrerar GIS och BIM

Den 1 februari 2022 har OCELLUS startat det internationella Erasmus+ projektet, BIRGIT (training on Building Information models integrated with Geographical Information), tillsammans med ett konsortium bestående av företag och ledande experter inom GIS och BIM från flera europeiska länder. OCELLUS är koordinator i projektet. Målet med projektet är att utveckla utbildningar anpassade för yrkesutbildningar med fokus på integrationen av GIS och BIM (Building Information Model). BIM är en relativt ny teknik som i kombination med GIS öppnar upp för stora möjligheter att analysera och optimera en mängd verksamhetsområden, som t.ex. samhällsplanering, logistikplanering, ruttoptimering, energiflöden, riskbedömning och mycket mer.

Projektet har under uppstarten bedrivits online men i början av juni träffades konsortiets medlemmar för första gången på plats i Uppsala, där OCELLUS stod värd för att diskutera projektets olika delmål och hittills uppnådda resultat.

Vi på OCELLUS är mycket stolta över vår medverkan och vi känner stor förväntan över att vara med och ta fram utbildningsmodeller som motsvarar vad arbetsmarknaden efterfrågar. Projektet pågår fram till 2025 och om du vill veta mer besök gärna: www.birgitproject.eu. För mer information om våra samarbetspartners: Tryck här!