GIS-samordnare

Behöver jag ha tekniskt kunnande för att klara av utbildningen?

Vi vill att du har god datorvana och kan hantera grundläggande program som Office och kunna använda en webbläsare. Du behöver dock inte ha kunskaper i mer avancerade program. Utbildningen är uppbyggd så att all undervisning utgår från att du är helt nybörjare.

Hur ansöker jag till utbildningen?

Du kan antingen fylla i ansökan digital här och bifoga dina dokument digitalt eller så kan du ladda ner ansökningsdokumentet här, fylla i det och antingen skicka det till oss digitalt eller via vanlig post inkluderat med alla andra dokument som framgår av ansökningsdokumentet. Vi bekräftar att vi mottagit ansökan så snart vi kan. Se en kort instruktionsvideo om hur du ansöker här!

Kan man skicka in sin ansökan via e-post?

Ja, det går bra att ansöka digitalt. Det är dock viktigt att alla dokument är kompletta och läsbara.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet för studier inom yrkeshögskolan samt lägsta betyget Godkänt eller E i kurserna Svenska B/2, Engelska B/6. Du behöver även ha förkunskaper motsvarande gymnasiekursen Datorteknik 1a med lägsta betyget Godkänt/E. Saknar du de formella förkunskapskraven så finns det två andra alternativ för att bli behörig till utbildningen. Du kan söka baserat på reell kompetens, det vill säga kunskaper som du införskaffat via till exempel arbete eller praktik. Skicka i så fall med underlag i ansökan där du kan styrka förkunskapskraven på annat sätt. Det går även att genomföra ett nivåtest online i Svenska, Engelska eller Datorkunskap efter att du skickat in din ansökan. Vi kommer då kontakta dig för att boka detta.

Vem kan söka till utbildningen GIS-samordnare?

  • Alla som uppfyller behörighetskraven för utbildningen kan söka.

  • Du som har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.

  • Du som är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

Hur bedrivs undervisningen?

Lärare finns tillgängliga mellan klockan 08.00 – 17.00 via Microsoft Teams, telefon och mejl. Microsoft Teams används bland annat för att via chatt eller videomöten kommunicera och hjälpa studerande genom utbildningen. Övningar, schema och all annan nödvändig information finns tillgänglig dygnet runt genom det virtuella klassrummet i Teams. Det virtuella klassrummet i Teams är en studieportal med diskussionsforum där information skickas ut regelbundet gällande aktiviteter som rör utbildningen. Det kan handla om schemaändringar, annonsering av gästföreläsningar, viktiga datum med mera. Denna plattform är öppen dygnet runt och åtkomlig via internet. De studerande har under hela utbildningen fri tillgång till de GIS-programvaror som används i utbildningen via en terminalserver. Det enda som krävs av er är att ni har en egen dator med intel-processor med headset, kamera och tillgång till en internetuppkoppling på minst 10Mbit (Vi rekommenderar Windows 10 med minst 8 gb internminne). Du ansvarar själv för att ha fungerande utrustning för att genomföra utbildningen fullgott. Du kommer under utbildningen bli tvungen att installera vissa program(gratis) lokalt och även skapa användarkonton på internet för att få tillgång till utbildningsrelaterade tredjepartstjänster.

Kan jag jobba samtidigt som jag studerar?

Det är en heltidsutbildning och vi rekommenderar att man inte arbetar på vardagarna, vi vet dock att vissa studerande genomfört utbildningen fullgott och arbetat vid sidan av.

Hur mycket praktik (LIA) innehåller utbildningen?

Den första och andra perioden är på 10 veckor var.

Var kan man göra sin LIA?

LIA:n kan göras i princip överallt i Sverige och i vissa fall utomlands så länge den är inom utbildningsområdet.

Kostar utbildningen något?

Nej, utbildningen kostar ingenting. Du bekostar dock själv kurslitteratur, kommunikationsutrustning som headset, dator för att delta i labbarna/workshops samt resor och kringkostnader.

Är utbildningen CSN berättigad?

Ja, utbildningen berättigar studiestöd, det är dock din uppgift att ansöka om.

Mitt i arbetslivet och vill studera?

CSN presenterar omställnings­studiestödet som är ett helt nytt studiestöd för vuxna mitt i arbetslivet där du kan få upp till 80% av din lön.
Med omställnings­studiestödet kan du studera och bredda din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbets­marknaden, antingen genom att vidareutveckla dig inom ditt område eller genom att byta spår. Läs mer och se om du är berättigad till det nya stödet på CSN:s hemsida.

Hur långt är 5 Yh-poäng

5 Yh-poäng räknas som en veckas heltidsstudier.

Vad krävs för att få examensbevis?

För att du ska få ett examensbevis måste du ha lägst betyget Godkänt på alla kurser som ingår i utbildningen. Om du av någon anledning inte kan göra klart alla kurser får du ett UTBILDNINGSBEVIS där alla kurser som du blivit godkänd på finns med.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen är två år (420 YH-poäng) med två långa LIA (Lära i arbete) perioder.

Det här är Yrkeshögskolan

Arbetslivet | Styr vilka utbildningar som godkänns av Myndigheten för yrkeshögskolan. YH-utbildningar är således skräddarsydda utifrån arbetslivets behov.

CSN | Undervisningen i sig kostar ingenting och är studiemedelsberättigad, men man får vanligtvis själv bekosta studielitteraturen och eventuella resor.

LIA | Lärande i arbetet innebär att en del av utbildningen är förlagd till en arbetsplats. Syftet med LIA är att de studerande ska få lära sig i en verklig miljö, vidareutveckla sina kunskaper, färdigheter och kompetenser.

Kvalitetssäkrad | Alla utbildningar kvalitetssäkras av Myndigheten för yrkeshögskolan och de granskas regelbundet genom tillsyn.

Examen | Alla YH-utbildningar som är minst ett år långa avslutas med en examen.

Europass | är ett intyg som möjliggör att meriter och kvalifikationer kan beskrivas på samma sätt och värderas lika i hela EU. Intyget följer med som ett komplement till alla examensbevis.